آدرس کانال و پیج اینستاگرام

تاریخ : چهارشنبه, ۶ تیر , ۱۴۰۳ 20 ذو الحجة 1445 Wednesday, 26 June , 2024
2

هفته صرفه جویی در مصرف آب

  • کد خبر : 16523
  • ۰۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۹
هفته صرفه جویی در مصرف آب
چند روزی است که نهادهای مختلف دولتی و مردمی اقدام به برگزاری جلسات و نشست‌های فراوان در گوشه و کنار کشور با موضوع آب نموده اند. تابحال برای صرفه جویی و یا مصرف بهینه آب ؛ برنامه ها و فیلم‌ها و تبلیغات بسیاری ساخته و پرداخته شده و حتی در مدارس و سازمان‌ها و... نیز نشست‌ها و مباحث متعددی یادآوری و آموزش داده شده است. حقیقت آن است که فرهنگ ما ایرانیان؛ یک فرهنگ " آب بر" است

هفته صرفه جویی در مصرف آب

چند روزی است که نهادهای مختلف دولتی و مردمی اقدام به برگزاری جلسات و نشست‌های فراوان در گوشه و کنار کشور با موضوع آب نموده اند. تابحال برای صرفه جویی و یا مصرف بهینه آب ؛ برنامه ها و فیلم‌ها و تبلیغات بسیاری ساخته و پرداخته شده و حتی در مدارس و سازمان‌ها و… نیز نشست‌ها و مباحث متعددی یادآوری و آموزش داده شده است. حقیقت آن است که فرهنگ ما ایرانیان؛ یک فرهنگ ” آب بر” است. یعنی ما کلا به جهت فرهنگی ؛ مصرف آب زیاد داریم. مثلا ما برای عید نوروز خانه تکانی میکنیم و در حیاط خانه فرش می‌شوییم. زنان ایرانی همیشه جلوی خانه های خود را آب و جارو کرده و درختان و گیاهان را آب می‌دهند و بعضا در و دیوار را هم می‌شویند . یا دوست داریم در خانه ؛ با دست خودمان رب گوجه یا آب غوره و آب لیمو بگیریم و درست کنیم. ما غسلهای فراوان واجب و مستحب داریم برای موارد مختلف مثل زیارت و عید و سایر موارد شرعی که جزو اعتقادات ماست و بایستی هم انجام شوند . بنابراین مقایسه میزان مصرف آب ما با مصرف آب خارجی‌ها کاملا نادرست و غیر مرتبط است چون فرهنگها و آداب و رسوم و عقاید کاملا متفاوت است.
از سوی دیگر ؛ نباید از نظر دور داشت که شهرسازی و معماری و جانمایی شهرهای ما عمدتا غیر علمی و بی حساب و کتاب هستند و به همین جهت سیستم لوله کشی آب و تاسیسات مرتبط با آب نیز کاملا سنتی و بدون دورنمای پنجاه ساله یا صد ساله است. ما دائم از مردم می‌خواهیم که در مصرف آب صرفه جویی کنند اما دولت‌ها هیچ گاه برای ترمیم و تعویض و نوسازی سیستم لوله کشی آب مصرفی اقدامی نکرده اند. پر واضح است که مقدار زیادی از هدر رفت آبها مربوط به فرسودگی و زنگ زدگی لوله های آب هستند که در زیر زمین اتلاف می‌شود و نمود ظاهری هم در سطح زمین ندارند. اگر معماری و شهرسازی از اول مبتنی بر علم و منطق و عقلانیت و دوراندیشی می‌بود می‌بایست شاهد تاسیسات مناسب آب و فاضلاب می‌بودیم که امروز شاهد چنین بلایا و مصیبتهایی نباشیم. تنبیه مردم و جریمه کردن مردم راحت ترین اقدام دم دستی دولت‌هاست تا ضعف و کم کاری و سوء مدیریت خود را بپوشانند. حداقل در طول ۴۰ سالی که از وقوع انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد ؛ وزارت نیرو و سازمان‌های تابعه می‌بایست نسبت به نوسازی و اصلاح شبکه ها و لوله کشی های آب و… اقدامی شایسته و بایسته انجام می‌دادند که نکرده اند.

حسن خسروی

لینک کوتاه : https://tolueaflak.ir/?p=16523

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.